Zajo // Klær som tar deg til nye høyder

zajo

ZAJO

Kort fortalt

- Ble etablert 1996 av Juraj Králik hjemme i garasjen. Det hele startet med et behov for valgmulighet innen turbukser på det Slovakiske markedet. Fra da til nå  har Zajo et mye bredere utvalg enn bare turbukser. De konkurrerer nå på det europeiske markedet innen ulike turklær og turutstyr.

- Liker du fjellturer, eller å gå på ski eller kanskje klatre? Da anbefales Zajo på det sterkeste. De har spesialisert seg på turklær og utstyr som virkelig tåler vær og vind.

Det står en del tekst på flere av produktene deres, men det er rett og slett fordi det er svært tekniske plagg som man stiller høye krav til. Skal man prøve å bestige Mount Everest, eller klatre på isbelagte fjellvegger er det meget viktig at klærne holder det de lover.

Vi fikk lov til å sende med Tone Gravir og Leif Harald Bergseth (første norske ekteparet som besteg Mount Everest i 2017) noen av plaggene til Zajo på deres tur opp til Base Camp ved Mount Everest påsken 2019, og de er svært overrasket over hvor bra disse klærne faktisk fungerte i meget varierende og utfordrende vær. De brukte blant annet softshell-utebukser, dunjakker, og vindjakkene til Zajo som vi har i vårt sortiment.